First ImagePrespa
Second ImageVithkuq
Third ImageKorce - festa e birres
Fourth ImageRehove
Events Calendar 2016

Panairi i Pranverës

Prill 2016

Në çelje të sezonit Pranveror, Bashkia Korçë organizon "Panairin e Pranverës", i cili  shoqërohet nga një sërë aktivitetesh të ndryshme artistike e kulturore.

Në Zonën Pedonale të qytetit, nuk mungojnë aktivitetet për fëmijë, ekspozitat, grupet e muzikës dhe të kërcimit, për të vazhduar me koncerte të ndryshme.  Pjesë e aktiviteteve të larmishme që zhvillohen përgjatë dy javëve, është edhe Panairi i Poçerisë, që zhvillohet tek sheshi përpara Katedrales “Ringjallja e Krishtit”, gjatë të cilit ekspozohen dhe tregëtohen punime 

Karnavalet e Korçës

Java e parë e Qershorit 2016

Korça e njohur për Karnavalet e famshme, e ka rikthyer këtë traditë duke e shndërruar në një nga festat më të bujshme të qytetit.

Trupa karnavalesh vendase dhe të huaja parakalojnë me madhështi para mijëra qytetarëve dhe vizitorëve, që bëhen pjesë e kësaj feste të paharrueshme.

Nuk ka Karnavale, pa “Karnavalet e Korçës”.

Festa e Birrës    10- 14 Gusht 2016

Aktivitetet e shumta të verës kulmojnë në muajin gusht, me festën më të madhe në qytet, “Festën e Birrës”, e cila organizohet për të dhjetin vit rradhazi. Mijëra vizitorë vendas dhe të ardhur nga jashtë Shqipërisë kanë mundësi të shijojnë për 5 netë birrën e ftohtë, produktet tradicionale të Korçës, muzikën më të mirë.

Argëtim, show, ritëm deri në orët e para të mëngjesit.

Festa e birrës... vetëm në Korçë.                                                                        

 www.festaebirres.com                                         

www.korcabeerfest.com

Festa e Lakrorit

Korrik 2016

Festa e Lakrorit organizohet çdo vit nga Bashkia Korçë me qëllim gjallërimin e jetës turistike si edhe ruajtjen e traditës së gatimit tradicional edhe në atraksionet turistike që i bashkohen qytetit të Korçës.

 

Gjatë festës, amvisat demonstrojnë përgatitjen e lakrorit para syve kureshtarë të vizitorëve që mezi presin të shijojnë lakrorin e sapopjekur në saç.Gjatë gjithë aktivitetit, nuk mungojnë edhe tingujt e serenatave korçare, duke  gjallëruar akoma më shumë atmosferën festive. 

Simpoziumi Ndërkombëtar “Skulptura e Parkut”

Qershor  –  Korrik 2016

Ky aktivitet i rëndësishëm ndërkombëtar realizohet përgjatë dy javëve të muajve të verës në Korçë. Skulptorë nga vende të ndryshme të botës vijnë në qytetin e Korçës dhe skalitin veprat e tyre në gur. Të gjitha skulpturat e tyre i dhurohen qytetit.

Organizimi i përvitshëm i këtij simpoziumi, synon ta kthejë parkun “Rinia” të qytetit në një muze të hapur të artit bashkëkohor.

Festa e Mollës/ Panairi i Ushqimeve Tradicionale

Tetor 2016

Festa e Mollës, e cila do të organizohet për herë të dytë nga Bashkia Korçë, ka si qëllim promovimin e produktit vendas, mollës dhe nënprodukteve të saj. Mbledhja e mollëve nëpër ferma të ndryshme në zonat që dallohen për prodhimtarinë e mollës, krijon një mundësi argëtimi për turistët vendas dhe të huaj si edhe gjallëron jetën në njësitë administrative që i bashkohen Korçës. Me pjesëmarrjen e fermerëve të rajonit, realizohet një panair, ku të gjithë pjesëmarrësit reklamojnë mollët si edhe produkte të tjera kulinarie si  verë, reçel, liko, prevede, ëmbëlsira me mollë etj.

Korça Kult

29 Shtator - Java e parë e tetorit 2016

Në kuadrin e Ditës Kombëtare të Trashëgimisë Kulturore, Bashkia Korçë do të organizojë Festivalin Multikulturor “Korça Kult”,  i  cili ka për qëllim promovimin e vlerave të trashëgimisë kulturore të Korçës.  Programi do të përfshijë një larmi aktivitetesh të ndryshme artistike, kulturore, sportive, për të gjitha grupmoshat si vizita falas në muzeumet e qytetit, ekspozita nga piktorë të rinj të talentuar, ekspozita fotografike, nata e poezisë, aktivitete argëtuese për fëmijët, lojra sportive etj

Kolonia Ndërkombëtare e Piktorëve “Ditët e Mios” 

25 Tetor 2016

Kolonia e piktorëve, që zhvillohet në Korçë mban emrin e piktorit të famshëm korçar, Vangjush Mio. Piktorë nga Shqipëria dhe jashtë saj janë tashmë pjesë e kësaj kolonie. Për piktorët, Korça mbetet një studio e madhe, me hapësira për t’u eksploruar, befasuese për pasurinë që mbart, e cila është mjaft frymëzuese për të ushtruar talentin e tyre. Aktiviteti synon jo vetëm vendosjen e urave të komunikimit mes artistëve, por sidomos promovimin e vlerave të qytetit. Piktorë nga vende të ndryshme të botës janë pjesë e kësaj kolonie, që tashmë ka zënë një vend të rëndësishëm në aktivitetet kulturore në qytet dhe jo vetëm

Parada e Babagjyshit

30 Dhjetor 2016

Çdo 30 Dhjetor, Babagjyshi i vitit të ri me karrocë dhe shumë babagjyshë të tjerë të vegjël bëjnë paradën tradicionale në bulevardet kryesore të qytetit, që finalizohet në sheshin para Katedrales “Ringjallja e Krishtit”. Dhurata, muzikë, argëtim dhe surpriza për fëmijët në prag të ndërrimit të viteve.

Panairi i fundvitit

Dhjetor, 2016

Me sloganin “Festojmë edhe në dimër!”, dhe nën dekorin e mrekullueshëm që vesh qytetin në muajin dhjetor, Korça organizon Panairin e Fundvitit, të vetmin në Shqipëri.

Atmosferës festive, i shtohen shtëpitë e drurit, lodrat, ëmbëlsirat, pijet tradicionale (vera e nxehtë), mollët e pjekura, gështenjat, muzika në shesh, ekspozita të hapura e të tjera. Në qendër të qytetit, Shtëpia e Babagjyshit mirëpret të gjithë fëmijët ta vizitojnë e të bëjnë foto me babagjyshin. Pista e Patinazhit është një tjetër mënyrë argëtimi për të gjithë ata që zgjedhin t’i festojnë në Korçë festat e  fundvitit. Albania Korca Value Chain GIZ EDEP PEM 2012 2013Events Calendar 2013Celebrate Earth Day in DardhaDestination Management Organization, Korca, Albania

At the Tourist Info Center, the Destination Management Organization staff provide comprehensive and friendly information about traveling in and visiting the Korce region, including Pogradec and Lake Ohrid.

Their multilingual staff are able to provide tour and accommodation booking services and can also assist in arranging diverse trips and provide with visit suggestions.

They are very useful resource when visiting the churches in the area, because many are locked and only a local from the village has the key. Usually a representative from the DMO reach them via mobile.

The Destination Management Organization also provides comprehensive feasibility study and business planning services to a wide range of clients, including state agencies, local government, hoteliers, community groups, commercial organizations and individuals.

Seasons Open: All year
Hours Open: Monday - Saturday 9:00 - 17:00; Sunday closedKorça, Bazaar of the Serenades

Korça is an Albanian town on the borders of Albania, Greece and Macedonia. It is known for its bazaar which unfortunately is now in a semi-abandonned state.

This article continues our in-depth analysis of markets with Ottoman origins in the Balkans

History books describe it as one of the most beautiful çarshijas * in the Balkans. In the collective memory of older Albanians it has remained the old Pazar or, more romantically, the Bazaar of the Serenades.Korçë - The Paris of Albania

The historical town of Korçë (pronounced Core-cha) has a well-preserved historical center with cobblestone streets and many surviving villas that were built in the early 20th century. From 1916 - 1920, the town was under French control and eventually it was declared an autonomous region with French support.

The continental influence resulted in the construction of neoclassical villas, two famous cinemas and a tradition of photography and art appreciation. Korçë was known at one point as the "Paris of Albania".Upcoming Activities

The Park s Sculpture - Korca 2011

Korça is the city where the tradition of incorporating works of art finds its best. For the first time, Korca hosts national and international sculptors alike. During the years of 2008, 2009, 2010 and 2011 the Municipality of Korça has welcomed 32 sculptors for the International Park’s Sculpture Symposium, which has given our city 32 contemporary works of art in stone.
 
The green areas of the city, especially focusing on Park “Rinia”, are where these works of modern art are visible for citizens and foreign visitors. 
 
From 6 to 16 July, 2011, the city of Korça has organized the 4th  International edition “Park’s Sculpture- Korça 2011” .
 
Artists from around the world— including Turkey, Rumania, Portugaly, France, Spain and New Zealand— have two weeks to complete their works in nature, in the Park "Rinia". Sculptors participating in the projects are selected in advance by an international jury in the competition announced by Electronic City Hall. There were 80 competing projects of which only 8 were selected.


Last News... (Read all news)

  11/12/2011  The "Happy Bags" project
  21/06/2011  Upcoming Activities